9 x inspiratie uit New York

Wat sprong eruit aan food trends en horecaconcepten
Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Slide 18
Slide 19
Slide 20
Slide 21

OMG, wat was New York te gek zeg.
En als ik het vanuit horecaperspectief bekijk, raak ik echt niet uitgepraat.
Het wemelt er van inspirerende plekken:  mega foodmarkets waar je kunt kiezen uit ruim honderd kraampjes, bijzondere combinaties in type keuken (bijvoorbeeld Koreaans-Mexicaans), supergespecialiseerde restaurants (bijvoorbeeld een paellabar), interessante blurringconcepten, prachtig ontworpen ruimtes en eigenzinnige drankjes.

Ik had vaak veel moeite om te kiezen, want ik wilde het allemaal uitproberen!
In dit blog een greep uit enkele plekken die er voor mij echt uit sprongen qua concept en uitstraling.
En als je denkt dat ik nu 10 kilo zwaarder ben, dat valt mee. Soms heb ik alleen even gekeken en me in gehouden ūüôā

1: Chefs Club

chefs-club-new-york-1

Bij Chefs Club is de locatie bepaald, maar wisselt de chefkok. En dat op een zeer hoog niveau: verschillende sterrenchefs en andere veelgeprezen winnaars van gastronomie-awards¬†komen bij de Chefs Club gedurende enkele maanden hun signature dishes presenteren. De trend van roterende chefs is inmiddels in meerdere restaurants in de VS ge√Įntroduceerd. Interessant, want voor de gast is het steeds weer verrassend en het restaurant kan steeds weer aandacht opeisen met mooie namen.

2: Rice to Riches

rice-to-riches-new-york-1

Het lijkt op een ijssalon, maar hier wordt verkocht: rijstepudding. Het laat zien dat meer en meer zaken durven te specialiseren. En hoewel ik denk dat rijstepudding niet bovenaan het wensenlijstje staat van veel Nederlanders, zijn de fans lyrisch: “Yes the price is a little high, but it is soooo worth it! My husband and I will make a trip to the city just for our favorite rice pudding.”
Rice to Riches doet haar marketing met veel humor; overal in de winkel hangen over-the-top statements¬†over…rijstepudding.

3: Los Tacos No.1

los-tacos-no1-new-york

De tacobar Los Tacos No.1 oogt misschien als weinig soeps, maar boy oh boy, wat zijn ze goed. Drie vrienden besloten de echte Mexicaanse smaken naar de oostkust te brengen en dit zaakje op de Chelsea Market te starten. Alles wordt vers voor je neus bereid en¬†de pico de gallo is echt zoals ik ‘m ken uit Mexico. Juist de eenvoud, de opzettelijke goedkope uitstraling en het naar elkaar schreeuwen van bestellingen in het Spaans versterken de beleving.

4: Loopy Doopy Rooftop Bar

loopy-doopy-conrad-new-york

Loopy Doopy bevindt zich op het dak van het Conrad Hotel en biedt een fantastisch uitzocht over Lower Manhattan. De signature cocktails in bijzondere smaken en in een kekke presentatievorm maken deze rooftop bar net nog even specialer. Vooral de Prosecco & Ice Pop cocktails zijn populair. De ijsjes zijn handgemaakt in Brooklyn in smaken als Bosbes/perzik en Aardbei/citroengras en worden gecombineerd met prosecco. De ijsjes smelten in de prosecco en dat levert natuurlijk een bijzondere cocktail op.

5: John Dory’s Oyster Bar

john-dory-oyster-bar-new-york-2

Ik weet nog steeds niet of ik John Dory’s Oyster Bar mooi of spuuglelijk vind. Hoe dan ook, het trekt absoluut de aandacht met de indrukwekkende uitstalling van verse vis, de felblauwe en groene stoelen en de verlichte bolvormige aquaria. Het is onderdeel van het populaire en geweldig ingerichte¬†Ace Hotel¬†.

6: Antiques Garage

antiques-garage-new-york-2

Chef/Eigenaar Utku Cinel van Antiques Garage heeft zijn privécollectie antiek uitgestald in het restaurant en serveert tussen deze gezellige ratjetoe eenvoudige,smaakvolle mediterrane gerechten. Als je geluk hebt is er net een jazzbandje aan het optreden en ga je echt even terug in de tijd.

7: Streetfood festival Smorgasburg

smorgasburg-new-york-2

In de wijk Williamsburg vindt in de zomerperiode ieder weekend een groot streetfood festival plaats genaamd Smorgasburg. Het zijn meer kraampjes dan foodtrucks en de presentatie van de stands zijn dan ook vaak vrij eenvoudig. Alles draait om het eten zelf. En wat een keus! Kimchi (gefermenteerde groenten) en BBQ is natuurlijk populair, maar ook de nog vrij onbekende Ramen Burger (een burger waarbij het broodje vervangen is door gegrilde noodles) en de Raindrop cake, een soort gelei van agar en water, die je met verschillende smaken kunt combineren. Erg leuk om te zien wat trendy is en hoe makkelijk mensen nieuwe durven te proberen.

8: Tacombi

tacombi-new-york-2

Als je een kale, wat verlopen hal weet te transformeren naar een heel gezellige Latino stek, is dat gewoon knap. Bij Tacombi wemelt het van de jonge mensen die met cocktails en nachos met guacemole borrelen. Veel versgemaakte limonades (please, horeca in Nederland/Belgi√ę, meer frisse prikloze alcoholvrije drankjes op de kaart deze zomer!) en pretentieloos maar goed Mexicaans. De Volkwagen bus waarin een deel van de gerechten worden bereid, is vooral een echte eye catcher.

9: Vandal

vandal-new-york-2 vandal-new-york-ovando

Vandal had ik al geruime tijd voor vertrek online gespot. Niet zo gek, want de opening van dit hippe street food restaurant werd bezocht door veel celebs (google maar eens als het je boeit). Waar je ook zit, alle ruimtes zijn voorzien van muurvullende graffitikunst. Je kunt ook alleen een drankje doen in de bar, waar vaak live dj’s draaien. De kaart bestaat uit tapasformaat gerechtjes met uitgesproken smaken. Ook hier wordt weer vrolijk gecombineerd: Koreaans, Mexicaans, Portugees, Chinees…het gaat allemaal samen.
Het meest bijzondere van dit restaurant is wel dat je bij binnenkomst eerst belandt bij een…bloemist. Of moet ik zeggen: floral designer? Felgekleurde, exotische bloemen en planten tegen een zwarte achtergrond geven deze plek iets extreems, iets mafs. Ovando is dan ook √ľberhip en dat mag dus best als eerste gezien worden.
Gelukkig is de benadering ondanks het hooge hipgehalte niet snobbig of onge√Įnteresseerd.

Leuk, maar wat heb ik hieraan?

Inspiratie is bedoeld om je een nieuwe kijk te geven, nieuwe mogelijkheden te zien. Dat heeft niets te maken met 1-op-1 kopi√ęren, je gebruikt stukjes en beetjes en geeft er je eigen draai aan.
Als je van plan bent om je zaak te vernieuwen of een nieuwe zaak gaat lanceren en wil je er eens vrijblijvend over sparren? Stuur dan een mailtje met je contactgegevens en wat meer achtergrondinformatie naar info@runningfish.nl

 

 

Deel deze pagina
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone