Als je denkt dat hard werken de enige weg naar succes is

post image

Ik ken horecaondernemers die 60 tot 80 uur per week werken. Ik ken er weinig die minder dan 40 uur per week maken. Logisch dat mij regelmatig wordt verteld dat horecaondernemers geen tijd hebben voor een groeiplan. De gast gaat voor en het horecaleven is nu eenmaal hectisch en onvoorspelbaar. En bovendien: het werk is toch leuk? Het gastencontact, de zaak er pico bello uit laten zien, de beste ingrediënten selecteren bij je leveranciers: dat zijn dingen waar je energie van krijgt en waar het je om te doen is.

Herkenbaar? Dan heb ik een paar vragen voor je. Hoe zou het zijn als je al die dingen kon doen én geen financiële zorgen zou hebben? Hoe zou je je voelen als je óók tijd kon besteden aan ontspanning, vrienden en gezin? Wat zou het je opleveren als je de taken die je niet graag doet, kon uitbesteden aan anderen? Ik ben benieuwd naar je antwoord.

Geen tijd om niet te groeien

Weet je, ik gun iedereen de mogelijkheid om zo veel tijd als ze willen te stoppen in hun zaak. Niet meer, niet minder. Juist daarom zeg ik: als horecaondernemer heb je geen tijd om niet te werken aan je groeiplan. Je hebt geen tijd om te wachten tot de crisis volledig is uitgewoed. Je hebt geen tijd om nóg meer uren te maken. Wat je nodig hebt, is groei.Om je zaak en je leven naar jouw behoefte te kunnen inrichten.

Je hoeft het niet alleen te doen

Alleen de ondernemer zelf kan kiezen voor groei. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het alleen hoeft te doen. Integendeel, de meest succesvolle ondernemers zorgen dat ze mensen om zich heen verzamelen die hun groei mogelijk maken. Met de juiste begeleiding leer je groeien in fasen en blijft het, ook voor de drukbezette horecaondernemer, behapbaar. Daarnaast is het groeiproces in deze situatie zeer bevredigend, want je boekt snel succes en dat motiveert om door te gaan.

Zet de eerste stap

Als je dit interessant vindt, bied ik je een eerste stap richting groei aan in de vorm van een strategische sessie ‘Starten met Groei’. In maximaal anderhalf uur bespreken we jouw situatie en reik ik je een aantal belangrijke succesfactoren aan. Aan de hand van het horecagroeimodel© van Running Fish leggen we groeikansen voor jouw zaak bloot.
Een sessie ‘Starten met Groei’ is gratis en vrijblijvend. Heb je interesse? Neem dan contact met me op.

Lees ook het artikel Vier timesavers, om minimaal 4 uur per week tijdwinst te boeken.

Deel deze pagina
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone