Mijn top 3 themarestaurants

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Deze week bestaat mijn top drie uit themarestaurants. Vooral populair in Japan en Amerika, maar overal ter wereld zijn wel themarestaurants te vinden. Vooral interessant als je je wilt richten op groepen en gezinnen en zelf ook houdt van een beetje theater.

3: Tokio Baby Café

Ook ouders met heel jonge kinderen willen wel eens lekker uit. Maar je welkom voelen is een ander verhaal. Smalle paden waar de kinderwagen niet past, een luier verwisselen is een opgave in het krappe toilet en laten we het niet hebben over voeden. Dit babycafé houdt rekening met alle wensen van de kleine en de ouders: veel veilige speelgelegenheid, aparte ruimtes speciaal ingericht voor voeden en verschonen en een ruime opzet van het café. De tafelbladen zien er van onderen uit als een dak, de tafelpoten als pilaren. Zo wordt ook het perspectief van het kind gebruikt om een prettige omgeving te creëren. Dee verhouding tussen klein en groot wordt opzettelijk in het concept benadrukt.

2: Olde Hansa

Olde Hansa in Tallinn, Estland gebruikt het verhaal van een rijke handelaar in de middeleeuwen als basis voor haar concept. Je betreedt het huis van deze rijke heer, om te belanden in een wereld die aandoet als een oud schilderij dat niet zo misstaan in het Rijks. Eten in stijl, met aardewerken kruiken, stevig brood en middeleeuwse specialiteiten.

1: Cinderella’s Royal Table

Uit de stal van Disney kan niet anders dan een sprookjesachtige ervaring voortkomen. ‘Fairytale dining’ wordt het genoemd, waar de kinderen worden aangemoedigd om zich tot prins en prinses te verkleden voordat ze de Grand Hall betreden, waar je door de glas-in-lood ramen uitkijkt over Fantasyland. En dan ontmoet je eindelijk jouw favoriete sprookjesfiguur.

Deel deze pagina
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone