NIEUW! NIEUW! NIEUW!

Inspiratie om met je interieur te blijven verrassen
Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12

Om passanten en vaste gasten te blijven boeien en verrassen, zul je regelmatig moeten vernieuwen.
Zeker de zaken die actieve gasten trekken die op veel andere plekken komen, wil je regelmatig iets nieuws laten zien.
Een wand waar je gasten vol het zicht op hebben is daar perfect geschikt voor.

In dit blog daarom een hoop inspirerende voorbeelden van wat je kunt doen om een neutraal wit wandje om te toveren tot een flinke eye-catcher.

inspiratie-opfrissen-horeca-wand-blowupBlow up inktvis

Voor veel typen zaken geschikt, zeker als je een duidelijke focus hebt in je productaanbod.Een opvallende foto of illustratie, passend bij je concept, zoals deze mega-inktvis.

 

 

 

inspiratie-opfrissen-horeca-wand-collageCollage

Een collage van allerlei foto’s of voorwerpen geeft een artistieke uitstraling. Als allerlei kleuren door elkaar het te druk maakt, kun je ook alles in 1 kleur uitvoeren, zoals in het linker voorbeeld.

 

 

 

inspiratie-opfrissen-horeca-wand-gezichtStarende ogen

Of je nu wilt of niet, je MOET wel kijken naar een gezicht. Zo zijn we nu eenmaal geprogrammeerd en dat maakt zo’n grote foto van een gezicht een gegarandeerde aandachtstrekker. Afhankelijk van de stijl waarin je het uitvoert, kan het heel verschillende associaties oproepen.

 

 

inspiratie-opfrissen-horeca-wand-herhalenHerhalen van objecten

Herhaling van kleur, vorm of patroon maakt zoiets alledaags als een pollepel of bord interessant om als wandvulling te gebruiken. Het lijkt heel simpel, maar je moet wel gevoel hebben voor compositie om dit goed te kunnen doen. Het werkt vooral goed als de rest van het interieur vrij rustig en neutraal is. Heb je al bont meubilair veel kleuren of andere drukkere interieurelementen, dan kun je dit beter niet doen.

 

 

inspiratie-opfrissen-horeca-wand-kale-muurUitsparen

Een kale muur waar de baksteen te zien is, maakt het interieur robuust, minder gepolijst. Deze wereldkaart uitgespaard van de wit gekalkte muur maakt het nog wat speelser en eigentijdser. Ik stel me hier een gezellige koffiebar bij voor, of een laagdrempelig restaurant waar veel jong publiek komt.

 

 

Krinspiratie-opfrissen-horeca-wand-krijtbordijt

Persoonlijk heb ik het inmiddels iets te vaak gezien, maar het doet zijn werk nog steeds: de krijtbordwand. Met grote retro-letters de verschillende koffies of smoothies. Of illustraties van groenten, of koeien met de delen vlees aangeduid. Wat er handig aan is dat je het als sfeermaker én als menukaart kunt gebruiken. En het is natuurlijk heel flexibel: veranderen kan elk moment, met 1 krijtje.

 

 

inspiratie-opfrissen-horeca-wand-nostalgieSchilderachtig tafereel

Zo’n haventafereel geeft de locatie een historische aanblik, ook als de rest van het interieur vrij strak en modern is. Zo’n contrast tussen klassiek en modern maakt de locatie aantrekkelijk voor een breed publiek. En plaats je een dergelijk beeld achterin je zaak met de spots erop, dan zorg je ervoor dat de blik van mensen helemaal door de zaak heen wordt getrokken.

 

 

inspiratie-opfrissen-horeca-wand-plantenGroen

Ik heb het al eens eerder laten zien: werken met planten doet veel voor de ruimte. Het zorgt voor een fris, licht aanzicht en je kunt kiezen voor een heel moderne of juist heel klassieke benadering. In hippe zaken zie je dat er veel wordt gewerkt met hangplanten in van touw geknoopte manden, dat zorgt voor een extra afscheiding en houdt het toch vrij open en luchtig. Kijk wel goed naar het benodigde onderhoud, want geen gast zit te wachten op een tafeltje dat tegen een stoffige en uitgedroogde klimop staat.

 

inspiratie-opfrissen-horeca-wand-productLaten zien wat je in huis hebt

Een wijncollectie om trots op te zijn? Of fantastische ham? Het product zelf kan een mooie eyecatcher vormen, mits goed geplaatst. Denk maar eens aan al die hangende hammen in Spaanse tapasbars en vergelijk dat nu met de linkerfoto, waar de hammen opzettelijk keurig in een patroon voor de witte wand zijn gehangen. Je krijgt een totaal ander effect, waardoor het modern en exclusiever oogt.

 

 

inspiratie-opfrissen-horeca-wand-relief

Reliëf

Niet alles heeft kleur nodig, reliëf kan genoeg zijn om een opvallend beeld te creëren.

Van een weelderige roos tot een strak patroon van gaatjes of een patroon van blokjes. Het is weer zeer verschillend welk effect je ermee bereikt. Goed kijken dus naar de gewenste uitstraling en wat daarbij past.

 

inspiratie-opfrissen-horeca-wand-relief-2

inspiratie-opfrissen-horeca-wand-verlichtingSlim gebruik van verlichting

Tot slot nog 2 voorbeelden van het gebruiken van verlichting op een wand als eye-catcher. De  toepassing van een soort nihilistische TL-buizen is alleen voor de meer industriële panden geschikt. De getekende vogelkooien in het rechter voorbeeld zorgen dat de verlichting ineens weer eigentijds en apart wordt.

 

 

Welke eyecatcher ga jij creëren?

Hoe lang is het geleden dat jouw zaak een revisie heeft gekregen?
En wat past er dan bij jouw horecazaak als je aan de slag gaat met een wand?
Dat is de uitdaging: iets doen wat past bij jouw concept, maar toch spannend genoeg is om een nieuwe look te creëren.

Bekijk ook mijn blog ‘Pimp je zaak’ voor meer inspirerende voorbeelden

Deel deze pagina
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone