Proevens: het eerste interactieve restaurant van Nederland

Nadat Henk-Jan en Wietske jaren een restaurant in Oost-Groningen runden, begon het te kriebelen. Hoe zou het zijn om een zaak in Groningen-stad te beginnen? Met een vernieuwender concept en spannender gerechten op de kaart. Samen met partner Fabian Pettinga besluiten ze ervoor te gaan, in een pand aan de Gelkingestraat.  Running Fish begeleidt de conceptontwikkeling en de lancering.

 

DNA van eigenaren vertaald naar één stijl
De smaken en voorkeuren van de eigenaren liggen sterk uiteen, zo blijkt uit de gemaakte moodboards: Henkjan houdt van stoer en rock’n’roll, Wietske van natuurlijk en warm, Fabian van innovatief en kleurrijk. Annet gaat aan de slag en zoekt naar een stijl die het DNA van ieder ademt én de culinaire signatuur versterkt. Het interieur krijgt balans door warme en natuurlijke tinten te combineren met kleur én met moderne, sobere elementen. Het logo mag iconisch en stoer zijn. Zo geven we richting aan het concept voor alle betrokkenen: de vormgever van de huisstijl krijgt een duidelijke instructie, maar ook de interieurontwerper en de fotograaf.

Proevens.
Hoe noem je een restaurant waar je niet-alledaagse gerechten voorgeschoteld krijgt, liefst uit de streek? Een restaurant dat zich wil afzetten tegen het kopieergedrag van veel jonge chefs en écht wil innoveren. Een restaurant dat mensen wil laten kennismaken met nieuwe smaakcombinaties, zonder daar heel ingewikkeld over te doen? Na een uitgebreide brainstorm en samenstellen van een lijst met vele opties, kiezen we Proevens. Het geeft meteen aanknopingspunten voor een geheel eigen schrijfstijl.
Proevens. Lachens. Genietens.

 

Het eerste interactieve restaurant van Nederland

Henk-Jan is niet de eerste de beste chef en heeft veel ervaring opgedaan als chefkok van luxe cruiseschepen. Iets bijzonders maken van iets alledaags is hem op het lijf geschreven. Maar hoe trekken we de aandacht voor zijn innovatieve keuken als iedere chef hetzelfde claimt? Annet stelt voor om het restaurant een unieke positionering te geven: het allereerste interactieve restaurant van Nederland. Gasten kunnen maandelijks via Facebook stemmen op een aantal producten uit de streek. De meeste stemmen bepalen waarmee Henk-Jan een maandmenu gaat koken. Al snel pakt de pers het op. Niet alleen Nieuwsblad van het Noorden komt recenseren, ook Mac van Dinther van Volkskrant Magazine, Elsevier en Harper’s Bazaar schrijven lovend over Proevens. Belangrijke publicaties die Proevens op de kaart zetten in Groningen en daarbuiten.

 

 

Deel deze pagina
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone