“We zijn wakker geschud”

René en Ingrid Douven maken van In den Roden Leeuw weer een parel in het Heuvelland
post image

Het is begin januari. Aan de rand van het Zuid-Limburgse Wittem, naast het klooster, ligt het pand. Knus en verzorgd. Ik was hier eind september ook, voor een VIP-dag. Op het eerste gezicht lijkt er niets veranderd. Ik ben nieuwsgierig wat ik ga aantreffen. Want ideeën waren er genoeg tijdens de VIP-dag. Maar met ideeën alleen verandert er nog niets. Actie ondernemen, daar gaat het om. Zou dat gelukt zijn?

Vastgeroest

René is maar meteen open en eerlijk.  “We waren gewoon vastgeroest, ik kan het niet anders omschrijven. De afgelopen jaren ging het minder en we wisten niet wat we eraan moesten doen. Dus gingen we maar gewoon door op de ingeslagen weg. De VIP-dag hadden we nodig om wakker geschud te worden.”

Moe gestreden

Dat betekende dus niet dat de VIP-dag met luid gejuich begon. Ingrid: “Ik zag er een beetje tegenop, vond het spannend. We maken al heel wat uren en dit kwam erbij. En ik wist ook dat die VIP-dag een begin was, niet een eindstation.”

Direct actie

Binnen een uur na de start was de stemming een stuk energieker. Door niet te focussen op de problemen, maar op het doel en het potentieel, ging het brainstormen heel soepel. Er ontstond een waslijst aan ideeën. Een ervan was de vergaderruimte verruimen en opfrissen. Het werd in de categorie ‘lange termijn’ ondergebracht. Maar René besloot na afloop toch meteen actie te ondernemen. “Ik had het gevoel dat het gewoon veel verschil zou maken. En dat blijkt ook zo te zijn. Eerst wilden mensen daar niet gaan zitten als het eetcafégedeelte vol zat. Maar nu gaan mensen er uit zichzelf zitten, zelfs als er nog genoeg ruimte is.”

Vers uit de streek

In den Roden Leeuw laat het daar niet bij. Er wordt meer nadruk gelegd op de eigenschappen van de zaak: vers bereid, veel streekproducten, een gemoedelijke sfeer. Dus worden vanaf nu zelfgebakken cakejes bij de koffie geserveerd en komen er zelfs Limburgse beautyproducten op de kamers.  Het vuur brandt dagelijks in de open haard voor meer sfeer en de schouw heeft ook meteen een make-over gekregen. In 6 weken tijd is een groot deel van de plannen al gerealiseerd! René: “We krijgen veel positieve reacties van gasten dat het zo veel gezelliger is geworden. En daar krijg je dan zelf ook weer energie van.”

Lange dagen

Dit had ik niet verwacht. Ingrid en René maken lange dagen, daarin verschillen ze niet van de meeste horecaondernemers. Zoveel actie ondernemen, zelfs in aanloop naar de feestdagen vind ik echt ongelooflijk. Ingrid: “Het waren lange dagen en onze vrije dag schoot er meestal ook bij in. Maar we wilden nu echt even doorzetten. Je kunt niet alles tegelijk, dus we hebben die dingen gedaan die meteen veel doen voor het oog. Nog voor de feestdagen was het klaar.” En daarin doen ze zichzelf nog tekort, want in samenwerking met HR-adviseur Yoke van Lent hebben ze ook nog eens hun personeelsbeleid aangescherpt en de onderlinge samenwerking weten te verbeteren!

Online als de volgende stap

Er zit dus nog meer in de pijplijn. Tijdens de VIP-dag werd het belang van een goed gastenbestand en regelmatig contact ook weer glashelder. René: “Daar gaan we ons de komende tijd echt op storten. Onze eigen nieuwsbrief, Facebook, de website, thema-avonden organiseren en deze meer promoten: het is de volgende stap in onze ontwikkeling. Daarnaast komt er een e-bike route die begint en eindigt bij ons, in samenwerking met Fietsweb. Ook daar verwachten we nieuwe gasten mee te trekken.”

Ingrid: “Zie je nu wat je teweeg hebt gebracht, Annet?!” De grote glimlach op beide gezichten spreekt boekdelen. Ik ben supertrots op deze twee ondernemers, die weer geloven in de toekomst en er vol voor gaan!

 

De VIP-dag ‘Van Idee naar Succesnummer’ is een snelle manier om te ontdekken wat er concreet nodig is om te groeien. Aan het eind van de dag is je groeiplan klaar. Meer informatie over de VIP-dag vind je hier. 

Meer zien van In den Roden Leeuw? Ga naar www.indenrodenleeuw.nl of op Facebook: https://www.facebook.com/InDenRodenLeeuwVanLimburg

 

 

 

Deel deze pagina
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone