Inspiratie: video’s met een verhaal dat gasten trekt

4 inspirerende voorbeelden
post image

Video is een krachtig middel om je zaak tot leven te brengen en mensen een voorproefje te geven van wat je mag verwachten van een bezoek aan jouw restaurant, hotel, of bar. Maar hoe breng je jouw verhaal over in een video van een paar minuten? En vanuit welk perspectief vertel je dat verhaal?

In dit artikel 4 zeer verschillende video’s die allemaal op hun eigen manier het boeiende verhaal vertellen van een horecabedrijf.

1: Quartier Putain: koffiekenners

Door je expertise te laten zien, trek je gasten aan die dat kunnen waarderen. In dit geval doet Quartier Putain dat in verschillende video’s over ‘top notch coffee’. Niet overdreven reclamisch, maar juist heel nonchalant en met een dosis humor. Deze video is er een uit deze serie.

 

2: Asford Castle: medewerkers vertellen

Ashford Castle is een luxe hotel in Ierland. Door medewerkers hun verhaal te laten vertellen en dat te combineren met prachtige sfeerbeelden, krijg je een indrukwekkend voorproefje van een verblijf.

 

3: Nomad: een rondleiding met de perfect passende muziek

Een eerste indruk krijgen, de sfeer opsnuiven en een kijkje nemen achter de schermen. Deze video biedt de kijker al die mogelijkheden, begeleid door muziek die je direct in de juiste stemming brengt.

 

4: Restaurant Story: de chef en zijn topgerechten

Restaurant Story neemt de kijker mee in de opbouw van enkele gerechten, waardoor de aandacht voor details en de complexiteit van een gerecht duidelijk wordt. Een grote verleiding voor echte gastronomie-liefhebbers.

 

Vertel jouw verhaal, met of zonder video

Voor de duidelijkheid: deze video’s zijn slechts ter inspiratie! Als je deze kwaliteit video’s wilt, heb je echt een professional nodig om die voor je te maken. Dat kan de investering waard zijn.
Maar ook met zelfgemaakte video’s kun je je verhaal vertellen, zeker op Facebook. Juist door het heel eenvoudig te houden en te focussen op jouw expertise en jouw ‘eigenaardigheden’, is zo’n video krachtig en authentiek. En ook zonder video, met tekst en foto’s kun jij je verhaal vertellen. Als je het maar wel vertelt, breng het de wereld in!
Hoe vertel jij je verhaal?

Deel deze pagina
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone