Vier timesavers – Boek minimaal 4 uur per week tijdwinst

post image

Geen sector waar zo hard wordt gewerkt als de horeca. Heb jij ook altijd tijd te kort? Met deze timesavers komt er weer een beetje lucht. 

1. Moeilijke taak? Meteen aanpakken

“Mm, lastig punt, ik weet niet zo goed wat ik hiermee aan moet. Daar ga ik een andere keer eens goed voor zitten.” Grote kans dat je dit morgen opnieuw denkt. Stel die lastige, maar belangrijke taak niet uit en pak het direct aan. Het wordt alleen maar moeilijker als je wacht.

2. Plan je tijd

Open deur, maar o zo nodig: inventariseer de werkzaamheden en bepaal waar de prioriteiten liggen. Spoedeisende zaken doe je direct, daarna wat alleen jíj kunt doen als ondernemer en pas daarna de regelmatig terugkerende ‘to do’s’. Er zijn ook vast taken die je efficiënter kunt doen als je ze bundelt op één bepaald moment (denk aan de administratie) of die je kunt uitbesteden.

3. Werk elders

Sommige zaken zijn te complex om op de zaak te kunnen doen, waar je steeds gestoord wordt. Voor die zaken ga je op een andere plek werken: thuis, op een extern kantoor of in het park. Als je maar even in alle rust kunt werken.

4. Zeg eens nee

Niet al je werkzaamheden dragen bij aan het succes van je onderneming. Niet alle taken zijn nodig. Er zijn ook dingen die je doet omdat het zo gegroeid is, of omdat je denkt dat anderen het van je verwachten. Stap over een drempel en zeg voor de verandering eens nee.

Deel deze pagina
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone