FoodLab Limburg

FoodLab Limburg: twee werelden komen bij elkaar

FoodLab Limburg wil het hospitality onderwijs meer en meer in de bedrijven laten plaatsvinden. Alleen, onderwijs en horeca spreken een heel verschillende taal.

Het imago van de horeca onder jongeren en hun ouders is niet geweldig: ’s avonds en in de weekends hard werken voor weinig geld klinkt niet als de ideale baan. Terwijl de sector schreeuwt om goede vakmensen en kritisch is over de kwaliteit van de studenten uit het vmbo-onderwijs. Met FoodLab Limburg willen Limburgse hospitality ondernemers en onderwijsinstellingen beide problemen aanpakken: het vak weer transformeren tot iets om trots op te zijn en jongeren voor een belangrijk deel opleiden bij en samen met de bedrijven.

Maar de regels rondom onderwijs zijn streng en het dna van onderwijs en bedrijfsleven is heel verschillend. Dat leidt nogal eens tot miscommunicatie en wederzijds onbegrip. Ik help de communicatie over de stand van zaken concreet te houden en verwarring te voorkomen. Met een digitale nieuwsbrief worden partnerbedrijven geïnformeerd over de voortgang en uitgenodigd voor bijeenkomsten.

Ik adviseer de projectleiders van FoodLab Limburg over hun communicatie en hun aanpak om expertise en medewerking bij de bedrijven te krijgen. Dat leidt tot soms pittige discussies én tot een impactvollere manier van communiceren. Vanaf september 2019 beginnen studenten echt volgens de FoodLab-benadering te leren op locatie bij de bedrijven.

Terug naar home